Voltaren Emulgel 10mg—gel 150 g IIA

Humánní léčivý přípravek

Voltaren Emulgel působí přímo v místě bolesti trojím účinkem: uleví od bolesti, tlumí zánět a zmenšuje otok. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
319 Kč
339 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3366573 | Zbozi: 18104608

Popis produktu

Voltaren Emulgel působí přímo v místě bolesti trojím účinkem: uleví od bolesti, tlumí zánět a zmenšuje otok. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diclofenacum diethylaminum

Užití

Voltaren Emulgel se aplikuje lokálně na kůži 3 — 4 krát denně na postižené místo a jemně se vtírá. Aplikuje se 2 - 4 g Voltarenu Emulgelu (dostatečné množství k léčení oblasti 400 - 800 cm2). Po aplikaci je nutné omýt si ruce, pokud nejsou místem k léčení.
Přípravek není určen pro děti a dospívající mladší 14 let.

Dávkování

Aplikujte Voltaren Emulgel 3 až 4-krát denně na bolestivou oblast.
Jemně vtírejte malé množství přípravku Voltaren Emulgel do pokožky v místě bolesti nebo otoku. Potřebné množství léčivého přípravku se mění a závisí na velikosti bolestivé nebo oteklé plochy. Obvykle dostačuje množství o velikosti třešně až vlašského ořechu.
Při vtírání gelu můžete pociťovat lehký chladivý efekt.
Po nanesení léčivého přípravku Voltaren Emulgel si umyjte ruce, pokud ošetřovaná místa nejsou právě na rukách.

Kontraindikace

* Nepoužívejte při alergii (přecitlivělosti) na diklofenak nebo jiné léčivé přípravky používané k léčbě bolesti, horečky nebo zánětu jako je ibuprofen, kyselina acetylsalicylová (látka, která se také používá k prevenci srážení krve), nebo kteroukoli složku přípravku. * Neaplikujte přípravek Voltaren Emulgel na kůži, pokud jste se řízli nebo máte otevřenou ránu. Neaplikujte na kůži s vyrážkou nebo ekzémem. * Voltaren Emulgel je určen pouze k zevnímu použití. Nepoužívejte v dutině ústní.
Nepolykejte. Buďte opatrní, aby se Vám přípravek nedostal do očí. Pokud se tak stane, dobře si vypláchněte oči čistou vodou. Při přetrvávajících potížích navštivte lékaře nebo lékárníka.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i Voltaren Emulgel nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Časté nežádoucí účinky (vyskytují se přibližně u 1 až 10 pacientů ze 100): Kožní vyrážka, svědění, zčervenání nebo bolest (píchání) kůže.
Některé nežádoucí účinky, které se vyskytují vzácně a velmi vzácně mohou být vážné:
Pokud zaznamenáte jakékoliv následující příznaky alergie, PŘESTAŇTE používat přípravek Voltaren Emulgel a okamžitě kontaktujte lékaře nebo lékárníka: - Kožní vyrážka s puchýři; kopřivka. Vyskytuje se asi u 1 až 10 lidí z 10 000. - Sípání, dušnost nebo pocit napětí na hrudníku (astma). Vyskytuje se přibližně u méně než 1osoby z 10 000. - Otok obličeje, rtů, jazyka nebo hrdla. Vyskytuje se přibližně u méně než 1 osoby z 10 000.
Ostatní nežádoucí účinky, které se mohou vyskytnout jsou obvykle mírné, přechodné a neškodné.

Poznámka

Můžete použít ortézu nebo obvaz běžně používaný u zranění, jako jsou výrony, ale nepoužívejte vzduchotěsné (plastové) bandáže.

Složení

Jeden gram obsahuje diclofenacum diethylaminum 11,6 mg, což odpovídá diclofenacum natricum 10 mg.
Pomocné látky: propylenglykol, benzylbenzoát.

Příbalový léták