Strepsils Med a Citron —36 pastilek

Humánní léčivý přípravek

Pastilky Strepsils Med a Citron obsahují léčivé látky amylmetakresol a dichlorbenzylalkohol, které mají antiseptické účinky tzn., že ničí bakterie, viry a kvasinky způsobující bolest v krku a záněty v dutině ústní a hltanu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
258 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3766046 | Zbozi: 18134037

Popis produktu

Pastilky Strepsils Med a Citron obsahují léčivé látky © amylmetakresol a dichlorbenzylalkohol, které mají antiseptické účinky tzn., že ničí bakterie, viry a kvasinky způsobující bolest v krku a záněty v dutině ústní a hltanu. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Amylmetacresolum
Dichlorobenzenmethanolum

Užití

Léčivé látky obsažené v pastilkách Strepsils Med a Citron mají antiseptické účinky a ničí bakterie způsobující bolesti v krku a záněty v ústní dutině. Pastilky Strepsils Med a
Citron se užívají ke zmírnění nebo místnímu zaléčení zánětů dutiny ústní a nosohltanu, při zánětech sliznice dutiny ústní (stomatitis, soor, afty), při zánětech dásní (gingivitis) a jako podpůrná léčba u anginy.
Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.
Přípravek je určen pro dospělé, dospívající a děti od 6 let.

Dávkování

Doporučené dávkování přípravku:
Dospělí: každé 2-3 hodiny nechte volně rozpustit v ústech 1 pastilku. Používejte maximálně 12 pastilek v průběhu 24 hodin.
Dospivající od děti od 6 let: každé 2—3 hodiny nechte volně rozpustit v ústech 1 pastilku.
Používejte maximálně 6 pastilek v průběhu 24 hodin.

Příznaky

Bolesti v krku, angína

Kontraindikace

Nepoužívejte Strepsils Med a Citron - jestliže jste alergický(á) na amylmetakresol a dichlorbenzylalkohol nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku; - přípravek se nesmí podávat dětem do 6 let, velikost pastilky není vhodná pro malé děti.

Vedlejší příznaky

Přípravek je obvykle dobře snášen, v ojedinělých případech se mohou vyskytnout bolestivé projevy na jazyku. Výjimečně se objevuje přecitlivělost, která se může projevovat jako kožní vyrážka, pocit pálení v ústech, horečka, průjem.
Při případném výskytu jakýchkoliv nežádoucích reakcí se poraďte s lékařem..

Složení

Léčivé látky: amylmetacresolum, alcohol 2,4-dichlorobenzylicus.
Jedna pastilka obsahuje amylmetacresolum 0,6 mg, alcohol 2,4-dichlorobenzylicus 1,2 mg.
Pomocné látky: kyselina vinná, čištěný med, silice máty peprné, deterpenovaná citronová silice, chinolinová žluť, tekutá sacharóza, tekutá glukosa usušená rozprášením.

Příbalový léták