Strepsils Med a Citron —24 pastilek

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se užívá k léčení zánětů dutiny ústní a nosohltanu, při zánětech sliznice dutiny ústní, dásní a jako podpůrná léčba u anginy. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 5000167014204 | Zbozi: 18101884

Popis produktu

Přípravek se užívá k léčení zánětů dutiny ústní a nosohltanu, při zánětech sliznice dutiny ústní, dásní a jako podpůrná léčba u anginy. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Amylmetacresolum
Dichlorobenzenmethanolum

Užití

Přípravek se užívá ke zmírnění nebo místnímu zaléčení zánětů dutiny ústní a nosohltanu, při zánětech sliznice dutiny ústní (stomatitis, soor, afty), při zánětech dásní (gingivitis) a jako podpůrná léčba u anginy.Učinné látky obsažené v přípravku mají antiseptické účinky a ničí bakterie způsobující bolesti v krku a záněty v ústní dutině.

Dávkování

Každé 2-3 hodiny nechte volně rozpustit v ústech 1 pastilku. Užívejte maximálně 6 pastilek během jednoho dne.

Příznaky

Bolesti v krku, angína

Kontraindikace

Při alergické reakci na některou složku přípravku. Přípravek není určen dětem do 5 let.
Nedoporučujeme užívat pastilky během jídla.

Vedlejší příznaky

Přípravek je obvykle dobře snášen, v ojedinělých případech se mohou vyskytnout bolestivé projevy na jazyku. Výjimečně se objevuje přecitlivělost.

Fakta

Přetrvávají-li příznaky onemocnění déle než 5 dní u dospělých nebo déle než 3 dny u dětí nebo vyskytne-li se horečka, je nutné vyhledat lékaře. Přípravek je určen ke krátkodobé léčbě, léčba by neměla trvat déle než 2-3 týdny.

Poznámka

Při současném užívání s dalšími místními antiseptiky nebo antibiotiky může dojít k prohloubení antimikrobiálního účinku. Další interakce (tj. ovlivnění účinků současně užívaných léků) nejsou známy.

Příbalový léták