Smecta—3g, 10 sáčků

Humánní léčivý přípravek

Smecta je přírodní čištěný jíl s vysokou vazebnou kapacitou, jenž je schopen se vázat s hlenem sliznice zažívacího traktu a zvyšuje tak jeho kvalitu a množství. Touto cestou chrání sliznici proti infekci a škodlivým látkám a umožňuje rychlejší uzdravení. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3582181923004 | Zbozi: 18101839

Popis produktu

Smecta je přírodní čištěný jíl s vysokou vazebnou kapacitou, jenž je schopen se vázat s hlenem sliznice zažívacího traktu a zvyšuje tak jeho kvalitu a množství. Touto cestou chrání sliznici proti infekci a škodlivým látkám a umožňuje rychlejší uzdravení. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diosmectitum

Užití

Smecta je přírodní čištěný jíl s vysokou vazebnou kapacitou, jenž je schopen se vázat s hlenem sliznice zažívacího traktu a zvyšuje tak jeho kvalitu a množství. Touto cestou chrání sliznici proti infekci a škodlivým látkám a umožňuje rychlejší uzdravení.
Současně je Smecta schopna vázat toxické látky produkované infekčním původcem průjmu.
Přípravek SMECTA se používá: - k léčbě akutního průjmu u dětí a kojenců současně s roztokem určeným k doplnění tekutin do organismu a u dospělých. - k léčbě chronického (dlouhodobého) průjmu u dospělých - k potlačení bolestivých příznaků spojených s funkčním onemocněním střeva.
U akutního průjmu mohou přípravek užívat bez porady s lékařem děti od 3 let, dospívající a dospělí. U dětí mladších 3 let léčbu akutního průjmu vždy konzultujte s lékařem.
U ostatních onemocnění přípravek užívejte pouze na doporučení lékaře.

Dávkování

Léčba akutního průjmu: - u dětí: do 1roku: doporučená dávka je 1 sáček denně nad 1rok: doporučená dávka je 2 sáčky denně
Na začátku akutního průjmu je možné dávku zdvojnásobit. - u dospělých: doporučená dávka je 3 sáčky. Na začátku akutního průjmu je možné dávku zdvojnásobit.
Léčba chronického průjmu a bolestivých příznaků spojených s funkčním onemocněním střeva: - u dospělých: obvykle 3 sáčky denně.
Obsah sáčku se musí rozpustit těsně před použitím.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí užívat při známé přecitlivělosti na některou složku přípravku.

Vedlejší příznaky

Ojediněle byly zaznamenány případy vzniku nebo zhoršení zácpy.

Fakta

Jelikož absorpční vlastnosti tohoto přípravku mohou ovlivnit míru nebo stupeň vstřebávání jiných léků, nedoporučuje se podávat jiné léky ve stejnou dobu jako Smecta.

Složení

  • Léčivou látkou je diosmectitum. Jeden sáček obsahuje diosmectitum 3 g.
  • Pomocnými látkami jsou: monohydrát glukosy, sodná sůl sacharinu, vanilkové aroma (obsahuje maltodextrin, sacharosu, triacetin, vanilin, oxid křemičitý, ethanol a sojový lecithin), pomerančové aroma (obsahuje maltodextrin, sacharosu, silice oplodí sladkého pomeranče, arabskou klovatinu, diacetyltartrát
  • monodiacetylglycerolu, oxid křemičitý.

Příbalový léták