Rhino Horn Junior Konvička na výplach nosu dětská

Zdravotnický prostředek

Konvička na výplach nosu pro děti 4-12 let. Výplach nosu slanou vodou (izotonickým roztokem) pomáhá při obtížích s ucpaným nosem v důsledku rýmy a nachlazení nebo alergií, jako prevence a léčba akutního i chronického zánětu (vedlejších) nosních dutin.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3436335 | Zbozi: 18120293

Popis produktu

Konvička na výplach nosu pro děti 4-12 let. Výplach nosu slanou vodou (izotonickým roztokem) pomáhá při obtížích s ucpaným nosem v důsledku rýmy a nachlazení nebo alergií, jako prevence a léčba akutního i chronického zánětu (vedlejších) nosních dutin.

Užití

Konvička na výplach nosu (nétí pot). Výplach nosu slanou vodou pomáhá při obtížích s ucpaným nosem následkem rýmy, nachlazení, senné rýmy nebo chronické rýmy. U osob trpících chronickou alergickou rýmou (zejm. v důsledku alergie na pyl a prach) dojde při výplachu nosu k odstranění alergenů a tím ke zmírnění obtíží. Výplach nosu působí léčebně při akutních či chronických zánětech nosních dutin i vedlejších nosních dutin, kdy solný roztok odplaví zánětlivý sekret, zvlhčí sliznici a urychlí její regeneraci.
Výplach nosu se osvědčil při chirurgických zásazích v oblasti nosu, dutin a nosohltanu, např. po operacích nosních přepážek, odstranění polypů apod. Výplachy nosu solným roztokem Ize doporučit jako pravidelný hygienický návyk zejména lidem žijícím v průmyslových oblastech či pracujícím v prašném prostředí. Při výplachu se z nosu odplaví nežádoucí nečistoty a zároveň jsou stimulovány přirozené čistící mechanismy dýchacího ústrojí. V neposlední řadě lze výplach nosu doporučit i při nadměrnému vysychání nosní sliznice.
Výplachy nosu solnými roztoky jsou doporučovány i jako součást každodenní hygieny a prevence onemocnění horních cest dýchacích.
Výplachy konvičkou jsou velmi prospěšné i pro děti, které tento proces zvládají asi od 5 let věku (šikovnější i o něco dříve). Důležitý je zde samozřejmě dohled dospělé osoby a dítě také musí umět správně smrkat. Vyplachování přispívá k uvolnění tzv. zadní rýmy a může předcházet zánětům středouší. Pravidelná hygiena nosu pomocí vlažné slané vody zvyšuje imunitu nosní sliznice, která je poté odolnější vůči bakteriálním i virovým infekcím. Výplach nosu konvičkou Rhino Horn je přirozenou a velmi účinnou alternativou k používání běžných nosních sprejů a kapek.
Výplach nosu neprobíhá pod tlakem, ale samospádem, což minimalizuje nežádoucí zatékání vody do středouší. K výplachu nosu se používá izotonický solný (fyziologický) roztok 0,9% roztok NaCI, odměrka na sůl je v každém balení. Podrobný návod k použití přiložen.
Další informace a video s praktickou ukázkou na: www.rhinohorn.cz

Dávkování

Rhino Horn může být používán denně. Ve zvláštních případech — např. v případě zvýšeného množství alergenního pylu ve vzduchu, u silnějšího nachlazení nebo v případě zánětu nosních dutin — může být čištění nosu prováděno dvakrát až čtyřikrát denně. Za normálních okolností, kdy je výplach aplikován jako preventivní a hygienické opatření, však postačuje provádění jednou denně.

Příznaky

Ucpaný nos, akutní rýma, chronická rýma, alergická rýma, zánět dutin, chirurgie v oblasti nosu.

Prevence

Pravidelná hygiena nosu pomocí vlažné slané vody zvyšuje imunitu nosní sliznice, která je poté odolnější vůči bakteriálním i virovým infekcím.

Kontraindikace

Krvácení z nosu.

Vedlejší příznaky

Důležité: Vydechování ani smrkání během celé procedury by nemělo být tak silné, abyste je cítili v uších! Při smrkání musí být vždy jedna nosní dírka volná! Při příliš silném nebo nesprávném smrkání vzniká riziko zánětu středního ucha. V případě podezření na bakteriální infekci vyhledejte lékaře!

Fakta

Postupujte podle návodu k použití, který je přiložen v každém balení.

Poznámka

Pokud jsou nosní sliznice oteklé tak, že nemůžete nosem dýchat a neproteče jím ani voda, můžete konvičkou střídavě nalévat roztok do nosních dírek a ponechat jej uvnitř vždy po dobu 5-10 sekund. Tento postup opakujte, dokud voda nezačne protékat.
Uvolňující účinek lze zesílit dočasným použitím většího množství soli v roztoku — např. 1,5 odměrky, tzn. aplikací hypertonického roztoku.

Složení

Konvička Rhino Horn"“ Junior je vyrobena z tvrdého plastu (PEHD), recyklovatelného a šetrného k životnímu prostředí. Materiál je schválený pro styk s potravinami.
Rhino Horn"“ Junior byl úspěšně testován dle nařízení EU REACH na přítomnost tzv. látek vzbuzujících mimořádné obavy (SVHC — substances of very high concern). Rhino
Horn"“ Junior neobsahuje ftaláty, kadmium ani bisfenol A (BPA).
Údaje o firmě
Distribuce:
VLX International s.r.o.
Bohumila Kavky 933
CZ-252 43 Průhonice
E-mail: info(Wrhinohorn.cz
Web: www.rhinohorn.cz
Výrobce:
Yogaprosess AS
P.O.Box 2599 Solli
N-0203 Oslo
Norway
E-mail: rhinohornWYyogaprosess.com

Příbalový léták