Paralen Horký nápoj bez cukru—500mg, 12 sáčků

Humánní léčivý přípravek

Horečka, zejména při akutních bakteriálních a virových infekcích, bolesti zubů, hlavy, neuralgie, bolesti svalů nebo kloubů nezánětlivé etiologie, bolesti vertebrogenního původu, menstruační bolesti. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
145 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4619806 | Zbozi: 18149236

Popis produktu

Horečka, zejména při akutních bakteriálních a virových infekcích, bolesti zubů, hlavy, neuralgie, bolesti svalů nebo kloubů nezánětlivé etiologie, bolesti vertebrogenního původu, menstruační bolesti. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

PARACETAMOLUM
NATRII CITRAS DIHYDRICUS

Užití

Paracetamol, léčivá látka přípravku PARALEN horký nápoj bez cukru 500 mg, působí proti bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu. PARALEN horký nápoj bez cukru 500 mg je určen ke snížení horečky při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních. PARALEN horký nápoj bez cukru 500 mg je také vhodný při bolestech různého původu, např. při bolestech hlavy, zubů, bolestivé menstruaci, bolesti pohybového ústrojí provázející chřipku a nachlazení a bolesti zad. Přípravek je určen pro dospělé a dospívající od 12 let.

Dávkování

Dospělým a dospívajícím (starším 15 let) se podávají 1-2 sáčky rozpuštěné v šálku horké (nikoli vařící) vody několikrát denně. Interval mezi jednotlivými dávkami by neměl být kratší než čtyři hodiny. Maximální denní dávka paracetamolu jsou 4 g (8 sáčků).
Nejvyšší jednotlivá dávka pro pacienta s tělesnou hmotností do 50 kg je 500 mg paracetamolu (1 sáček). Maximální denní dávky podle věku a tělesné hmotnosti jsou uvedeny v tabulce. Při dlouhodobé léčbě (nad 10 dnů) nemá denní dávka překročit 2,5 g paracetamolu (5 sáčků). Nesmí se užít více než 8 sáčků během 24 hodin. Dospívajícím ve věku od 12 do 15 let se podává 1 sáček rozpuštěný v šálku horké (nikoli vařící) vody v šestihodinových intervalech. V případě potřeby může být interval zkrácen na 4 hodiny, nicméně nesmí být překročena maximální denní dávka. Nesmí se užít více než 6 sáčků během 24 hodin. Vzhledem k množství léčivé látky není přípravek určen pro děti do 12 let věku.

Příbalový léták