Multi-sanostol—sirup 300 g

Humánní léčivý přípravek

Multivitamínový přípravek pro děti obsahující 9 důležitých vitamínů a vápník. K užití v těhotenství a v období kojení, při ztrátě chuti k jídlu, zvýšené vnímavosti vůči infekcím, při poruchách vývoje a růstu, při stavech fyzické a psychické vyčerpanosti. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3104610 | Zbozi: 18111700

Popis produktu

Multivitamínový přípravek pro děti obsahující 9 důležitých vitamínů a vápník. K užití v těhotenství a v období kojení, při ztrátě chuti k jídlu, zvýšené vnímavosti vůči infekcím, při poruchách vývoje a růstu, při stavech fyzické a psychické vyčerpanosti. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Faex medicinalis siccata
Acidum ascorbicum
Cystinum

Užití

Přípravek se používá jako prevence nedostatku vitamínů (u dětí od 1 roku), v těhotenství, v době kojení, při ztrátě chuti k jídlu, vnímavosti vůči infekcím, při poruchách vývoje a růstu, při stavech vyčerpanosti, oslabeného soustředění a školní únavy, ke zlepšení celkového stavu po prodělané nemoci.
Přípravek mohou užívat děti od 1roku, mladiství a dospělí.

Dávkování

Děti od 1 do 5 let užívají denně 10 ml ve dvou jednotlivých dávkách (1 kávová lžička odpovídá zhruba 5ml), děti od 6 let a dospělí 20ml ve dvou jednotlivých dávkách (1 dětská lžíce odpovídá zhruba 10ml). Tato dávka se nesmí překročit! U těhotných žen nepřekračovat dávku 20ml/den!

Prevence

Přípravek se používá jako prevence nedostatku vitaminů.

Kontraindikace

Multi-Sanostol se nesmí užívat při přecitlivělosti na některou složku přípravku, při hypercalcemii a hypercalciurii, při hypervitaminóze A a D.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Užíváte-li jiné léky na lékařský předpis i bez něj, poraďte se o vhodnosti užívání přípravku Multi-Sanostol s lékařem Bez porady s lékařem neužívejte současně další přípravky s obsahem vitaminů a nebo minerálů

Poznámka

Příležitostné žluté zabarvení moči po užití Multi-Sanostolu je způsobeno obsahem vitaminu B2 a je tudíž zcela neškodné

Složení

10 ml sirupu obsahuje
Léčivé látky: Retinoli palmitas (vitamín A) 1,3 mg (2400 m.j.) ; Colecalciferolum (vitamín
D3) 0,005 mg (200 m.j.); Thiamini hydrochloridum (vitamín B1) 2 mg ; Riboflavini natrii phosphas (vitamín B2) 2 mg ; Pyridoxini hydrochloridum (vitamín B6) 1 mg ; Acidum ascorbicum (vitamín C) 100 mg;
Tocoferoli alfa acetas (vitamín E) 2 mg; Nicotinamidum (vitamín B3) 10 mg ;
Dexpanthenolum (Dexpanthenol) 4 mg ; Calcii gluconas (monohydrát glukonanu vápenatého) 50 mg ; Calcii lactophosphas (kalcium-laktofosfát) 50 mg.
Pomocné látky: Sacharosa, tekutá glukosa, kyselina citronová, agar, tragant, hustý sladový extrakt, natrium-benzoát, tetrahydrát kalcium-sacharátu, polysorbát 80, silice oplodí sladkého pomeranče, grapefruitové aroma, sušená pomerančová šťáva, kyselina sorbová, čištěná voda.

Příbalový léták