Lancety wellion, jednorázová, sterilní—100 ks

Zdravotnický prostředek

Moderní lancety 28G pro jemné získání vzorku krve. Jsou vybaveny ochrannou krytkou s dokonale tenkým seříznutím umožňující téměř bezbolestný vpich. Jehlička 0,36mm.

Cena vč. DPH
293 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2639327 | Zbozi: 18134730

Popis produktu

Moderní lancety 28G pro jemné získání vzorku krve. Jsou vybaveny ochrannou krytkou s dokonale tenkým seříznutím umožňující téměř bezbolestný vpich. Jehlička 0,36mm.

Užití

Lancety se vkládají do hrotu k odběru krve. Ukroucením se odstraní ochranná krytka lancety. Odběr krve provádíme po vpichu lancetou z boční strany bříška prstu. Krevní oběh je zde jemný a je zde snadné dostat správné množství krve.
Nepichejte se do střední části bříška, protože píchnutí zde je velmi bolestivé z důvodu velké koncentrace hmatových buněk. - Sterilní, jednorázové bezpečné lancety - zabraňuje poranění jehlou - bez vkládání či vyjímání jehly - jehla je bezpečně schována v tělese - optimální vzdálenost mezi zařízením a pokožkou.
Slučitelné se všemi autolancetami kromě AccuChek Softclix a Securject Pro.

Dávkování

Lanceta je určena pro jednorázové použití.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Fakta

Pravidelné měření hladiny cukru v krvi poskytuje dobrý přehled o metabolismu pacienta.
Pravidelné vyhodnocování výsledků měření umožňuje sledovat, zda nedochází ke zhoršování. Je-li tomu tak, musí pacient rychle navštívit svého lékaře, který poradí, jak léčbu upravit. To pomáhá předcházet tzv. metabolické dekompenzaci a pozdějším diabetologickým potížím. Samostatné měření glykemie pacientem je obzvláště důležité u diabetiků, kteří jsou léčeni inzulínem, protože tito pacienti si dávkují inzulín podle hladiny cukru v krvi.
Je důležité zapisovat naměřené hodnoty glykemie do zvláštního deníku a ukázat je lékaři. O průměrné glykemii za posledních 6 - 8 týdnů informuje hodnota glykovaného hemoglobinu HbA1c.
Údaje o firmě
Společnost Elekta s.r.o. (v minulosti I.B.C. Medica, a.s.) působí v distribuci diabetologických pomůcek již od r. 1994. Má ustálené portfolio produktů a koncentruje se na dvě klíčové oblasti: oblast péče o diabetické pacienty a pacienty s respiračními potížemi. V nabídce má tudíž hlavně glukometry, testovací proužky, pooperační obuv pro diabetiky, inhalátory, dále pak doplňující produkty jakými jsou například tonometry, fonendoskopy.

Příbalový léták