Ibalgin Duo Effect krém—100 g

Humánní léčivý přípravek

Ibalgin Duo Effect krém obsahuje léčivé látky ibuprofen a heparinoid a užívá se k léčbě poúrazových stavů a následků sportovních úrazů jako jsou otoky a krevní podlitiny, podvrtnutí kloubu, poranění měkkých částí kloubů a k léčbě bolesti zad. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3628543 | Zbozi: 18129277

Popis produktu

Ibalgin Duo Effect krém obsahuje léčivé látky ibuprofen a heparinoid a užívá se k léčbě poúrazových stavů a následků sportovních úrazů jako jsou otoky a krevní podlitiny, podvrtnutí kloubu, poranění měkkých částí kloubů a k léčbě bolesti zad. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum
Heparinoidum

Užití

Ibuprofen patří do skupiny léčiv známých jako nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID). Při místním podání potlačuje bolest, zmírňuje zánět a otok v postižené oblasti. Je vhodný pro léčení místních projevů nerevmatických i revmatických bolestivých stavů pohybového ústrojí.
Heparinoid snižuje srážlivost krve v místě zánětu nebo pohmoždění při úrazu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, taktéž snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Při místním podání zmírňuje bolest i zánět. Používání krému je vhodné i při celkové léčbě tabletami s obsahem ibuprofenu.

Dávkování

Pokud lékař neurčí jinak, dospělým a mladistvým od 12 let se nanáší na postižené místo a jeho okolí 2—3krát denně v časových odstupech 4-5 hodin asi 1 mm silná vrstva krému, která se lehce vetře do kůže. U žilních onemocnění je možné na noc přiložit kompresní obvaz.

Kontraindikace

Ibalgin Duo Effect krém je určen pro léčbu dospělých a mladistvých od 12 let. Ibalgin
Duo Effect krém se nesmí používat na otevřené rány, porušený kožní povrch, sliznice a do očí. Ibalgin Duo Effect krém nelze nanášet na kůži současně s některými léky pro místní používání, např. s léky s obsahem tetracyklinu, hydrokortizonu a kyseliny salicylové.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek Ibalgin Duo Effect krém nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Složení

Ibuprofenum 5 g (5%), Heparinoidum (100 m.j./mg) 200 mg ve 100 g krému.

Příbalový léták