Guttalax 7,5 mg/ml—kapky 30 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek GUTTALAX je místně působící laxativum (látka s projímavým účinkem), které způsobuje stimulaci peristaltiky (vlnovitý pohyb stěn) tlustého střeva a změkčení stolice. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3477248 | Zbozi: 18100861

Popis produktu

Přípravek GUTTALAX je místně působící laxativum (látka s projímavým účinkem), které způsobuje stimulaci peristaltiky (vlnovitý pohyb stěn) tlustého střeva a změkčení stolice.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Přípravek GUTTALAX se používá k léčbě akutní funkční zácpy nebo k občasnému použití pro usnadnění vyprázdnění při chronické zácpě. Přípravek GUTTALAX se užívá večer před spaním, vyprázdnění nastává následující den ráno. Učinek obvykle nastává 6 - 12 hodin po podání. Přípravek je určen pouze ke krátkodobému užívání u dospělých a dětí od 4 let. U dětí je použití možné pouze po konzultaci s lékařem.

Dávkování

Doporučená dávka přípravku je:
Dospělí užívají 10 - 20 kapek jednou denně. Na počátku léčby je vhodné začít s 10 kapkami. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 20 kapek pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 20 kapek denně.
Použití u dětí a dospívajících: Děti mohou přípravek GUTTALAX užívat pouze po konzultaci s lékařem. Dospívající a děti nad 10 let užívají 10 - 20 kapek jednou denně.
Na počátku léčby je vhodné začít s 10 kapkami. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 20 kapek pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 20 kapek denně.
Děti ve věku 4 - 10 let užívají 5 - 10 kapek jednou denně. Na počátku léčby je vhodné začít s 5 kapkami. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 10 kapek pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 10 kapek denně.

Příbalový léták