Endiaron 250 mg—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Endiaron je střevní dezinficiens, které se používá u některých infekčních průjmů. Je účinný nejen proti bakteriím, nýbrž i proti některým prvokům, kvasinkám a plísním. Neovlivňuje mikroorganizmy žijící normálně ve střevě. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4607975 | Zbozi: 18145972

Popis produktu

Přípravek Endiaron je střevní dezinficiens, které se používá u některých infekčních průjmů. Je účinný nejen proti bakteriím, nýbrž i proti některým prvokům, kvasinkám a plísním. Neovlivňuje mikroorganizmy žijící normálně ve střevě. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Přípravek Endiaron léčí průjem s pravděpodobným infekčním původem. Je účinný nejen proti bakteriím, nýbrž i proti některým prvokům, kvasinkám a plísním. Přípravek Endiaron ve formě potahovaných tablet je určen dospělým, dospívajícím a dětem s tělesnou hmotností nad 40 kg.

Dávkování

Obvyklá dávka je 250 mg kloroxinu třikrát denně. Doba podávání je dána klinickým obrazem - u nespecifických průjmů 2-3 dny (do normalizace stolice), u amébové dyzenterie a giardiózy 7—10 dní. Tato doba nemá být překračována pro zvýšené riziko nežádoucích účinků. Léčebnou kúru lze opakovat až po týdenní přestávce. Potahované tablety se polykají nerozkousané, nejlépe po jídle, zapíjejí se tekutinou.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku uvedenou v bodě 6.1.
Těžká porucha funkce jater či ledvin. Přípravek není určen pro děti o tělesné hmotnosti 40 kg a nižší.

Poznámka

Přípravek Endiaron obsahuje laktózu. Pacienti se vzácnou vrozenou intolerancí galaktózy, vrozeným deficitem laktázy nebo glukózo-galaktózovou malabsorbcí nemají tento léčivý přípravek užívat.

Příbalový léták