Diclofenac AL 25—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Diclofenac AL 25 obsahuje léčivou látku diklofenak, která patří do skupiny léčiv, která se nazývají nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID).. Přípravek ulevuje od bolesti a zmenšuje zánět (otoky). Neovlivňuje však příčinu zánětu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4024773001114 | Zbozi: 18100596

Popis produktu

Přípravek Diclofenac AL 25 obsahuje léčivou látku diklofenak, která patří do skupiny léčiv, která se nazývají nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID).. Přípravek ulevuje od bolesti a zmenšuje zánět (otoky). Neovlivňuje však příčinu zánětu. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Diclofenacum natricum

Užití

Diklofenak ruší v těle tvorbu i účinek chemických přenašečů, významných pro rozvoj zánětu a vznik bolesti; působí proto protizánětlivě a protibolestivě. Učinkem na krevní destičky také omezuje vznik krevních sraženin. Z přípravku Diclofenac AL 25 se diklofenak dobře vstřebává, nejvyšší hladinu v krvi dosahuje obvykle za 2-3 hodiny a účinek přetrvává několik hodin, takže jej stačí užívat 2-3krát denně.

Dávkování

2-6 tablet Diclofenacu AL 25 za celý den

Příznaky

Při akutních zánětech kloubů, včetně © záchvatu © dny, při chron.zánětech kloubů,Bechtěrevově chorobě, při náporech bolestí u degen. post. páteře.

Prevence

Artróza, bolesti zad.

Kontraindikace

Pacienti s prokázanou přecitlivělostí na diklofenak a pomoc. látky, při nevyjas.poruch. tvorby krvinek, žalud. a dvanáctník. vředech.

Vedlejší příznaky

Kromě požadovaného léčebného účinku se však mohou při užívání přípravku Diclofenac
AL 25 objevit nežádoucí účinky.

Fakta

Přípravek může vyvolat potíže žaludeční a střevní jako jsou nechutenství, nevolnost, zvracení a průjem, nadýmání a křeče v břiše. Někdy se po diklofenaku vyskytnou bolesti hlavy, podrážděnost, nespavost, únava, závratě; ojedinělé jsou smyslové poruchy (nejasné nebo dvojité vidění, hučení v uších), křeče. V ojedinělých případech mohou po dlouhodobějším užívání vypadávat vlasy. Přecitlivělost na diklofenak se projevuje kožními změnami, svěděním, vyrážkami, kopřivkou. Vzácně se objeví záněty ústní sliznice, jazyka, sliznice jícnu. Vzácně, zejména u pacientů s vysokým krevním tlakem, může vést užívání diklofenaku k zadržování vody v těle a ke vzniku otoků.

Poznámka

Ojediněle se může vyvinout porucha činnosti ledvin s otoky, s krví v moči; anebo porucha činnosti jater, zánět jater se žloutenkou anebo bez ní. O výskytu těchto nežádoucích účinků nebo případných dalších neobvyklých reakcí informujte neprodleně lékaře, který rozhodne o dalším postupu. U disponovaných jedinců se může vyvinout přecitlivělost na světlo s vyrážkami i s puchýři, ojediněle s velmi těžkým průběhem.

Příbalový léták