Celaskon Červený pomeranč 500 mg—20 šumivých tablet

Humánní léčivý přípravek

Rozpustná forma Celaskonu s chutí červeného pomeranče je vzhledem k rychlejšímu nástupu účinku vhodná při akutním nedostatku zmíněného vitaminu. Vitamin C se užívá při předcházení a léčbě nedostatku vitaminu C. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3632487 | Zbozi: 18103095

Popis produktu

Rozpustná forma Celaskonu s chutí červeného pomeranče je vzhledem k rychlejšímu nástupu účinku vhodná při akutním nedostatku zmíněného vitaminu. Vitamin C se užívá při předcházení a léčbě nedostatku vitaminu C. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Acidum ascorbicum

Užití

Snadno vstřebatelná forma osvěžujícího a chutného nápoje. Vitamin C se užívá při předcházení a při léčbě nedostatku vitamínu C v organismu, nejčastěji při jeho zvýšené potřebě, v období infekčních onemocnění, epidemie chřipky, ve vyšším věku, při hojení ran ap. Vitamín C se používá i jako doplňková léčba celé řady onemocnění. Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství i děti starší 3 let. V graviditě přípravek užívejte pouze příležitostně. Při kojení se může užívat 1 tableta 500 mg každý druhý den.

Dávkování

Tabletu nechat rozpustit asi ve 150 ml vody, vypít. Nedoporučí-li lékař jinak, obvykle užívají dospělí 1 šumivou tabletu 2-3 krát denně. Děti od 3 let užívají při léčbě nedostatku anebo při zvýšené potřebě vitaminu C 1/2 až 1 šumivou tabletu denně 7-14 dní. Přípravek je možné užívat dlouhodobě jen na doporučení lékaře, těhotné ženy mohou přípravek užívat jen příležitostně.

Příznaky

Při nedostatečné nebo jednostranné výživě zejména u starých lidí, při inf. onemocněních a hrozících epidemiích.

Prevence

U obyvatel velkých měst, u kuřáků (až trojnásobná potřeba ve srovnání s nekuřáky), u alkoholiků.

Vedlejší příznaky

Při doporuč. dávkování je Celaskon dobře snášen, protože množství vitaminu C, které přesahuje potřeby org. se vyloučí rychle do moče.

Fakta

Vitamin C patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě, jeho úloha v organizmu je mnohostranná. Umožňuje činnost různých enzymů v organizmu, je součástí antioxidačního systému. Je důležitý pro růst a udržování zdravých kostí, zubů, dásní, vaziva a krevních cév, pro tvorbu některých látek účastnících se přenosu nervových vzruchů mezi nervovými buňkami, pro tvorbu hormonů nadledvin, pro vstřebávání železa z potravy, je rovněž nutný pro normální imunitní odpověď na infekci a pro hojení ran.

Poznámka

Vitamin C ve vyšších dávkách může ovlivnit správnost výsledků některých laboratorních testů, zejména stanovení glukózy v moči, test na okultní krvácení ve stolici aj.

Složení

Acidum ascorbicum 500 mg v 1 šumivé tabletě.

Příbalový léták