Anopyrin 400 mg—10 tablet

Humánní léčivý přípravek

Tablety Anopyrin patří mezi antitrombotika ze skupiny inhibitorů agregace trombocytů, to znamená mezi léčiva, která tlumí shlukování krevních destiček (trombocytů) a tím předcházejí vzniku krevních sraženin v cévách (vzniku trombů). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
76 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8584005111005 | Zbozi: 18100211

Popis produktu

Tablety Anopyrin patří mezi antitrombotika ze skupiny inhibitorů agregace trombocytů, to znamená mezi léčiva, která tlumí shlukování krevních destiček (trombocytů) a tím předcházejí vzniku krevních sraženin v cévách (vzniku trombů). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Acidum acetylsalicylicum

Užití

Tablety Anopyrin se užívají na předpis lékaře při nestabilní angině pectoris (bolestech na hrudi způsobených poruchou průtoku krve srdečními věnčitými tepnami) — jako doplněk standardní léčby, při akutním srdečním infarktu — jako součást standardní léčby, k zabránění vzniku dalšího srdečního infarktu po prvním srdečním infarktu (k profylaxi reinfarktu), po operacích nebo jiných výkonech ma tepnách (po arteriálních cévněchirurgických nebo intervenčních výkonech, např. po aortokoronárním přemostění, při perkutánní transluminální koronární angioplastice), k předcházení vzniku přechodných záchvatů nedostatečného prokrvení mozku (tranzitorních ischemických atak) a mozkových infarktů, když se vyskytla předchozí (prodromální) stadia (např. přechodné projevy obrny v obličeji nebo svalovině paží nebo přechodná ztráta vidění).

Dávkování

polykají se a zapíjejí dostatečným množstvím tekutiny. Tablety se nemají užívat na lačný žaludek!

Kontraindikace

Přípravek není určen pro použití u dětí do 18 let.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i Anopyrin nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Složení

Jedna tableta Anopyrin obsahuje acidum acetylsalicylicum.
Údaje o firmě
Společnost Zentiva N.V. je mezinárodní farmaceutická společnost, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej moderních značkových generických farmaceutických produktů.
Společnost má vedoucí postavení v České republice, Turecku, Rumunsku, Polsku, na
Slovensku a v Rusku a rychle roste v Bulharsku, na Ukrajině a v pobaltských státech. V roce 2009 se Zentiva stala součástí skupiny sanofi-aventis. Klíčovým prvkem strategie
Zentivy orientované na pokračování ziskového růstu je zvyšovat na trzích střední a východní Evropy dostupnost moderních léků pro pacienty prostřednictvím poskytovatelů primární péče. Zentiva tohoto růstu na dosavadních i nových trzích dosahuje jak přirozeným rozvojem svých aktivit, tak i cestou vhodných akvizic. Posláním společnosti je rozšiřovat kvalitní léčbu zejména v oblasti primární péče. Produktová řada obsahuje více než 400 produktů v 800 lékových formách a pokrývá širokou škálu terapeutických oblastí. Produkty skupiny Zentiva jsou určeny pro léčbu bolestí, kardiovaskulárních onemocnění, onemocnění centrálního nervového systému, zažívacího, močového a pohlavního ústrojí a léčbu respiračních onemocnění. V oblasti doplňků stravy se jedná zejména o vitamínové přípravky.
Wwww.zentiva.cz

Příbalový léták