Acylpyrin + C—15 šumivých tablet

Humánní léčivý přípravek

Acylpyrin + C se užívá ke snížení horečky a bolesti při chřipce a nachlazení. Dále se přípravek užívá k léčbě lehkých až středních bolestí (např. bolestí hlavy, zubů, kloubů, svalů, bolesti při menstruaci, zánětu a při bolesti nervového původu). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
101 Kč
Dostupnost
skladem 6 ks


PDK: 8594002959784 | Zbozi: 18100087

Popis produktu

Acylpyrin + C se užívá ke snížení horečky a bolesti při chřipce a nachlazení. Dále se přípravek užívá k léčbě lehkých až středních bolestí (např. bolestí hlavy, zubů, kloubů, svalů, bolesti při menstruaci, zánětu a při bolesti nervového původu). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Acidum acetylsalicylicum
Acidum ascorbicum

Užití

Acylpyrin + C se užívá ke snížení horečky a bolesti při chřipce a nachlazení. Dále se přípravek užívá k léčbě lehkých až středních bolestí (např. bolestí hlavy, zubů, kloubů, svalů, bolesti při menstruaci, zánětu a při bolesti nervového původu). Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství.
Sumivou tabletu rozpusťte ve sklenici vody a vypijte.

Dávkování

Nedoporučí-li lékař jinak, užívají dospělí a mladiství 1 tabletu v jednotlivé dávce. Dávku je možné opakovat podle potřeby ve 4-hodinových intervalech. Maximální denní dávka je 6 tablet. Přípravek je vhodné užívat po jídle.

Kontraindikace

Neužívat při přecitlivělosti na účinné nebo pomocné látky, při vředové chorobě žaludku a střev, při senné rýmě nebo jiných alergických onemocněních, při tvorbě močových kamenů, při těžkém onemocnění jater, před chirurgickými zákroky spojenými s větším krvácením. Acylpyrin + C se nesmí podávat dětem. Dále se přípravek nesmí užívat ve + C užívá pouze na doporučení lékaře.

Vedlejší příznaky

Při užívání přípravku Acylpyrin + C se mohou objevit zažívací poruchy, např. pálení žáhy, nevolnost, zvracení. Při případném výskytu nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcích se o dalším užívání přípravku poraďte s lékařem.

Příbalový léták