Vitagyn C - vaginální krém s kyselým pH—30g

Zdravotnický prostředek

VITAGYN C je pomocný prostředek při léčbě a prevenci bakteriálních vaginóz a recidivujících infekcí močových cest. Použití je obzvláště prospěšné u recidiv a po léčbě antibiotiky. Podporuje růst přirozené laktobacilové flóry a to i během těhotenství.

Cena vč. DPH
380 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 8032595870203 | Zbozi: 18103566

Popis produktu

VITAGYN C je pomocný prostředek při léčbě a prevenci bakteriálních vaginóz a recidivujících infekcí močových cest. Použití je obzvláště prospěšné u recidiv a po léčbě antibiotiky. Podporuje růst přirozené laktobacilové flóry a to i během těhotenství.

Účinné látky

askorbylfosfát sodný

Užití

Před použitím tohoto prostředku si pečlivě umyjte ruce. Vaginální krém VITAGYN C aplikujte jednou denně, nejlépe večer před uložením k spánku, po dobu šesti po sobě jdoucích dní. Pro udržování používejte 1— 2 aplikace týdně po dobu 12 týdnů nebo déle.
Vaginální krém VITAGYN C je bez zápachu, nezanechává žádné mastné zbytky a nedělá skvrny na spodním prádle. 1) Otevřete tubu a na její hrdlo našroubujte jednorázový aplikátor. 2) Jemně stiskněte tubu tak, aby se aplikátor naplnil až po uzávěr krémem. 3) Odšroubujte aplikátor z tuby a zaveďte jej co nejhlouběji do pochvy. Pro usnadnění zavedení aplikátoru doporučujeme polohu vleže. Tiskněte píst aplikátoru až do jeho naprostého vyprázdnění. Aplikátor se po použití nesmí znovu používat a po použití by měl být zlikvidován.

Dávkování

Vaginální krém s kyselým pH VITAGYN © aplikujte jednou denně, nejlépe večer před uložením k spánku, po dobu šesti po sobě jdoucích dní. Pro udržování používejte 1— 2 aplikace týdně po dobu 12 týdnů nebo déle.

Prevence

Obnova kyselého vaginálního pH, které se pohybuje mezi 3,8 a 4,4, potlačuje růst mikroorganismů zodpovědných za bakteriální vaginózy. Vytváří nepříznivé prostředí pro bakteriální kolonizaci vyvolanou E. coli a zabraňuje tak recidivám infekcí močových cest.
Kyselé vaginální pH neutralizuje virulentní faktory Trichomonas vaginalis a šíření kandidy v poševním epitelu.

Fakta

Obnova kyselého vaginálního pH, které se normálně pohybuje mezi 3,8 a 4,4, potlačuje růst mikroorganismů zodpovědných za bakteriální vaginózy. Vytváří kyselé prostředí nepříznivé pro růst choroboplodných baktérií a plísní (např. E. coli, Trichomonas vaginalis, Candida albicans) a zabraňuje tak nejen opakování poševních, ale i močových infekcí. Kyselé prostředí v pochvě nepřímo stimuluje růst laktobacilů. Lactobacillus acidophilus je bakterie, která se v pochvě normálně vyskytuje a produkuje kyselinu mléčnou, jež snižuje kyselost poševního prostředí.
VITAGYN C má okamžitý účinek na snížení poševního pH díky obsahu vysoce stabilní formy vitamínu C - askorbyl fostátu sodného. Navíc obsahuje také kyselinu mléčnou - přirozenou součást zdravého kyselého vaginálního sekretu. VITAGYN C obsahuje rovněž maltodextriny, jež jsou využívány laktobacily v pochvě jako potrava a tím přímo stimuluje jejich množení a růst.
VITAGYN C obsahuje také ochranný vitamin E a zvláčňující bambucké máslo. VITAGYN
C neobsahuje žádné hormony.
VITAGYN C doporučujeme použít jako prevence opakování poševních a močových infekcí, např. u diabetických pacientek, u žen v období kolem menopauzy, u kojících žen a udívek a žen užívajících hormonální antikoncepci s nízkým obsahem estrogenu.
VITAGYN C doporučujeme po užívání antibiotik, kdy dochází k narušení rovnováhy vaginální flóry a stoupá pH. Vyšší pH v pochvě umožňuje růst mikroorganizmů způsobujících zánět, který se může projevit výtokem. VITAGYN C snižuje pH a tak rychle navrací poševní rovnováhu.
VITAGYN C doporučujeme použít při výtoku během užívání hormonální antikoncepce.
VITAGYN © doporučujeme použít při výtoku po návštěvě koupaliště anebo po nechráněném pohlavním styku.
VITAGYN C pomáhá při léčbě bakteriálních vaginóz. Bakteriální vaginóza může u žen náchylných k opakujícím se poševním infekcím a infekcím močových cest příčinou předčasného porodu a nízké porodní hmotnosti novorozence.

Složení

Voda, cetylstearylalkohol, glycerin, olej ze sladkých mandlí, cetystearylalkohol ethoxylát, bambucké máslo, citran stříbrný a kyselina citronová, askorbyl fosfát sodný, vitamin E acetát, imidazolidinylová močovina, silikonový olej, kyselina mléčná, polyakrylát sodný, maltodextriny, dithioničitan sodný, disodná sůl EDTA
Údaje o firmě
Wwww.axonia.cz www.vitagyn.cz eshop.axonia.cz

Příbalový léták