URGO Burns Na popáleniny voděodolné nápl. 5x7 cm—6 ks

Zdravotnický prostředek

URGO BURNS Waterproof voděodolné náplasti na popáleniny jsou odolné vůči sprchování. Sterilní voděodolné náplasti k okamžitému použití pro léčbu povrchových popálenin 1. a 2.stupně a povrchových ran

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3834240 | Zbozi: 18131467

Popis produktu

URGO BURNS Waterproof voděodolné náplasti na popáleniny jsou odolné vůči sprchování. Sterilní voděodolné náplasti k okamžitému použití pro léčbu povrchových popálenin 1. a 2.stupně a povrchových ran

Užití

V případě popáleniny ochlazujte studenou (ale ne ledovou) vodou po dobu 15 minut, aby se snížil rozsah popáleniny. Pokud se objeví puchýře, nepropichujte je. 1. Pečlivě si umyjte ruce vodou a mýdlem. Ránu omyjte vodou nebo slaným roztokem.
Ránu i její okolí vydezinfikujte nealkoholickým antiseptickým roztokem; v případě popáleniny nepoužívejte barevné antiseptické přípravky, jako je eosin. Opláchněte vodou nebo slaným roztokem. 2. Ránu i její okolí osušte sterilním obvazem. Krvácení zastavte stlačením. 3. Otevřete sáček a vyjměte náplast. Náplast je nutno použít ihned po otevření sáčku. 4. Dbejte na to, abyste se při přikládání náplasti nedotkli prsty přilnavé části a abyste polštářek (bílou část) přiložili do středu rány: sejměte ochranné křidélko; náplast přiložte a uhlaďte směrem k okrajům, aby na pokožce a náplasti nevznikly záhyby či napětí.
Stejným způsobem sejměte 2. ochranné křidélko.

Dávkování

Vyměňte po 24 hodinách, a dále pak až do zhojení vždy po 48 hodinách.
Vyměňte i tehdy, pokud vám náplast po sprchování připadá vlhká, nebo pokud je náplast nasáklá krví nebo výpotky.
Nepoužívejte v případě hlubokých popálenin 2. stupně a popálenin 3. stupně. V těchto případech je nutné nejprve vyhledat lékařskou pomoc.
Nepoužívejte na sliznice.
Nepoužívejte ke krytí či upevnění zdravotnických pomůcek.
Není určeno pro pacienty se zánětem tepen na nohou.
Není určeno pro pacienty s infikovanou diabetickou nohou.
Nepoužívejte déle než 30 dnů bez přerušení.

Příbalový léták