Revamil Wound Gel Kdytí gelové—18g, v tubě se 100% medem na hojení ran

Zdravotnický prostředek

Revamil gel je 100% čistý lékařský med, který je určen pro ošetřování chronických a infikovaných ran. Rychlé zhojení rány je dosaženo kombinací vlhkého prostředí rány, antibakteriálních vlastností a protizánětlivých účinků gelu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8717438010007 | Zbozi: 18145712

Popis produktu

Revamil gel je 100% čistý lékařský med, který je určen pro ošetřování chronických a infikovaných ran. Rychlé zhojení rány je dosaženo kombinací vlhkého prostředí rány, antibakteriálních vlastností a protizánětlivých účinků gelu.

Účinné látky

Med

Užití

Revamil© Gel je vhodný pro drobná zranění, odřeniny, řezné ranky — jako prevence proti infekci, bércové vředy, diabetické ulcerace, poleženiny, popáleniny, zbytkové infekce při závěrečných fázích hojení. Mimo to podporuje regeneraci tkání, uklidňuje poranění.

Dávkování

Gel vymáčneme z tuby na postižené místo a překryjeme sterilním gázovým čtvercem nebo gel vymáčneme z tuby na sterilní gázový čtverec a tím překryjeme postižené místo. Necháme na ráně 2 dny, potom odstraníme, uděláme hygienu rány a přiložíme nový gel. Jedna aplikace na ránu za dva dny, enzymová aktivita Revamilu je 50 hodin.

Příznaky

Akutní rány - odřenina, opařenina, popálenina nebo jakákoliv chronická rána - vřed, dekubitus, dia noha, rozpadlá pooperační rána, atd., zbytkové infekce při závěrečných fázích hojení .

Prevence

Drobná zranění, odřeniny, řezné ranky — jako prevence proti infekci.

Kontraindikace

Neužívejte, pokud je pacient alergický či senzitivní na med.

Vedlejší příznaky

V ojedinělých případech může Revamil© vyvolávat štiplavé pocity.

Fakta

Revamil© Gel má silné protizánětlivé účinky. Svojí přítomností v ráně vyhlazuje reaktivní volné kyslíkové radikály, čím se chronická rána velmi rychle zklidňuje a díky produkci cytokinů aktivuje mikrofágy, které vedou chronickou ránu z nehybné fáze opět do procesu hojení.
Při použití Revamil© gelu nebyly prokázány žádné alergické reakce. Byla provedena analýza na toxicitu, přecitlivělost a podráždění. Z analýzy vyplynulo, že Revamil© gel je plně snášen.
Díky svým unikátním vlastnostem a kontrolovanému způsobu výroby je Revamil© gel vhodný pro nejrůznější typy ran: drobná zranění, odřeniny, řezné ranky — jako prevence proti infekci, bércové vředy, diabetické ulcerace, proleženiny, popáleniny, zytkové infekce při závěrečných fázích hojení. Mimo to podporuje regeneraci tkání, uklidňuje poranění.
Revamil© Gel je jediný gel s medem, který má enzymovou aktivitu 50 hodin, což jej činí unikátním.
Enzym glukooxidáza se do medu dodává prostřednictvím včel, při jejich zpracovávání nasbíraného nektaru, a společně s dalšími faktory zajišťuje jeho antibakteriální vlastnosti.
Při kontaktu s ránou se Revamil© rozředí s vlhkostí v ráně a tím se aktivuje enzym glukooxidáza, který je odpovědný za průběžnou tvorbu velmi nepatrného množství (0,003 %) H202, které je ale dostatečné k likvidaci patogenních bakterií.
V některých zdravotnických zařízeních se ještě stále H202 používá v koncentraci 3 %, která je velmi vysoká a tím i škodlivá při ošetření chronické rány. Toto nebezpečí nehrozí při použití hydrofilního gelu Revamil©.

Poznámka

První zmínky o léčbě medem pocházejí ze starodávného Egypta z r. 1650 př. n. I. (papyrus Edwina Smíthe), kdy byl med používán k ošetřování ran. Již v té době byly známy jeho antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti a používal se jako desinfekce při kožních ulceracích, infekčních ranách a jako prevence proti nehezkým jizvám. Jako léčebný prostředek se medové přípravky používaly i ve starém Řecku a Římě a jejich používání přetrvávalo až do období renesance. Ve 20. století, během 1. světové války, používali med vojáci jako prevenci proti infekci popáleninových lézí a k léčbě infikovaných ran. V roce 1963 byl objeven glukooxidační systém jako důležitý faktor v boji proti infekci v ráně. Díky nejmodernějším metodám výzkumu máme stále větší přehled o faktorech, které hrají podstatnou roli při hojivém působení medu v ráně. Ve spolupráci s universitou města Wageningen (Holandsko) byl vytvořen čistý sterilní med
Revamil©, který je optimalizovaný pro lékařské použití při hojení ran, jako součást moderní vlhké terapie. Revamil©? má reprodukovatelně velké množství vlastností, které jsou funkční pro ošetřování rány. Med pro použití v přípravcích Revamil© je vyráběn speciální metodou v přísně kontrolovaných podmínkách. Gel se dokonale vstřebává do rány a dostává se tak i k povrchům v hlubších vrstvách rány.

Složení

Přípravek Revamil© se z velké části skládá z cukrů, malého množství vody, organických sloučenin a enzymů.

Příbalový léták