Phlogenzym—200 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je určen na poúrazové a pooperační otoky a jako doplňková léčba zánětlivých onemocnění urogenitálního a žilního systému a revmatických zánětlivých onemocnění. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3270106 | Zbozi: 18135932

Popis produktu

Přípravek je určen na poúrazové a pooperační otoky a jako doplňková léčba zánětlivých onemocnění urogenitálního a žilního systému a revmatických zánětlivých onemocnění.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Rutosidum trihydricum
Bromelaina
Trypsinum

Užití

Phlogenzym je kombinace dvou vzájemně se doplňujících přírodních enzymů s rostlinným rutosidem. Bromelain a trypsin významně ovlivňují zánětlivý otok a odbourávají škodlivé produkty látkové výměny v místě zánětu. Rutosid normalizuje propustnost cévní stěny. Otoky a hematomy (krevní výrony) se tak rychleji odbourávají.

Dávkování

Určí lékař.

Příznaky

Záněty žil a lymfatických cév, bércové vředy, otoky, záněty dýchacích cest, močových a pohlavních orgánů. Záněty v dutině ústní.

Prevence

Poruchy obranyschopnosti organismu.

Kontraindikace

Při těžkých vrozených nebo získaných poruchách krevní srážlivosti (např. u hemofilie, těžkých poškození jater), dialyzovaných pacientů.

Vedlejší příznaky

Působením enzymů mohou nastat neškodné změny barvy, pachu a povahy stolice.

Fakta

Nežádoucí interakce Phlogenzymu s jinými současně podávanými léky není známa. Při současném podávání Phlogenzymu a antibiotik se zvyšuje koncentrace antibiotik v séru.

Poznámka

Při užívání vyšších jednorázových dávek se mohou objevit pocity plnosti, nadýmání a výjimečně pocit nevolnosti. Těm lze zabránit rozdělením dávky na více dávek v průběhu dne. Jestliže tyto příznaky i po snížení dávky přetrvávají, poraďte se s lékařem.

Příbalový léták