Orlistat Teva 60mg—84 tvrdých tobolek

Humánní léčivý přípravek

Orlistat Teva 60mg je indikován ve spojení s mírnou nízkokalorickou dietou s nízkým obsahem tuku ke snížení tělesné hmotnosti u dospěých pacientů s nadváhou (body mass index (BMI) rovno nebo vyšší než 28 kg/m2). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2652650 | Zbozi: 18108851

Popis produktu

Orlistat Teva 60mg je indikován ve spojení s mírnou nízkokalorickou dietou s nízkým obsahem tuku ke snížení tělesné hmotnosti u dospěých pacientů s nadváhou (body mass index (BMI) rovno nebo vyšší než 28 kg/m2). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Orlistatum

Užití

Orlistat Teva 60 mg je přípravek na snížení tělesné hmotnosti pro dospělé od 18 let věku, kteří trpí nadváhou a mají body mass index (BMI) 28 nebo více. Přípravek Orlistat
Teva 60 mg by se měl užívat v kombinaci s nízkokalorickou dietou se sníženým obsahem tuků. Pomocí BMI zjistíte, zda máte normální tělesnou hmotnost vzhledem ke své výšce nebo zda trpíte nadváhou.

Dávkování

Doporučená dávka přípravku Orlistat Teva je jedna 60 mg tobolka třikrát denně. Během 24 hodin se neužívají více než tři 60 mg tobolky.
Léčba by neměla přesáhnout 6 měsíců.

Kontraindikace

Přecitlivělost na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.
Současná léčba cyklosporinem.
Chronický malabsorpční syndrom.
Cholestáza.
Těhotenství.
Kojení.
Současná léčba warfarinem nebo jinými perorálními antikoagulancii.

Vedlejší příznaky

  • Pacienty je třeba dodržovat uvedená dietní opatření. Pokud je orlistat užíván společně s jídly s vysokým obsahem tuků nebo s vysokotučnou dietou, může se zvýšit pravděpodobnost výskytu gastrointestinálních nežádoucích účinků.
  • Léčba orlistatem by mohla zhoršit vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích (A, D, E a
    K). Proto by se měl před ulehnutím užívat multivitamínový doplněk.

Poznámka

Dieta a cvičení jsou důležitými částmi programu na snížení hmotnosti. Doporučuje se začít s dietou a cvičením před zahájením léčby přípravkem Orlistat Teva 60 mg.
Během léčby orlistatem by měl být pacient na nutričně vyvážené, mírně nízkokalorické dietě, obsahující přibližně 30 % kalorií z tuků (např. při dietě obsahující 2000 kcal denně tomu odpovídá méně než 67 g tuků). Denní příjem tuků, cukrů a bílkovin by měl být rozdělen do tří hlavních jídel.
Dieta a cvičení by měly pokračovat i po ukončení léčby přípravkem Orlistat Teva 60 mg.

Složení

Léčivou látkou je orlistatum. Jedna tvrdá tobolka obsahuje orlistatum 60 mg.
Pomocnými látkami jsou: náplň tobolky: mikrokrystalická celulóza, sodná sůl karboxymethylškrobu (typ A), koloidní bezvodý oxid křemičitý, natrium-lauryl-sulfát; obal tobolky: želatina, indigokarmín (E132), oxid titaničitý (E171).

Příbalový léták