Octenisept 0,1g/100g—kožní sprej 50 ml

Humánní léčivý přípravek

Bezbarvý antiseptický roztok na kůži, sliznice a rány. Léčivý, dezinfekční přípravek bez alkoholu a jódu na pokožku, sliznice a rány všech typů pro celou rodinu s bezbolestnou aplikací. Při ošetření poranění nepálí, neštípe, nebolí, ani nebarví. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2756915 | Zbozi: 18114622

Popis produktu

Bezbarvý antiseptický roztok na kůži, sliznice a rány. Léčivý, dezinfekční přípravek bez alkoholu a jódu na pokožku, sliznice a rány všech typů pro celou rodinu s bezbolestnou aplikací. Při ošetření poranění nepálí, neštípe, nebolí, ani nebarví. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

OCTENIDINI DIHYDROCHLORIDUM

Užití

Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok je antiseptický roztok pro lokální (místní) použití. Používá se opakovaně po omezenou dobu na hubení bakterií a plísní a slouží jako aseptická příprava sliznic a přilehlých oblastí kůže před chirurgickými výkony v oblasti genitálií a vylučovacích orgánů, včetně zavedení močového katétru, a pro opakované, časově omezené odstranění mikroorganismů, jako jsou bakterie a plísně v ranách, a na podporu hojení ran. Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok Ize aplikovat na rány, kůži a sliznice a přilehlou pokožku po dobu až 14 dnů.

Dávkování

Pokud není uvedeno jinak, Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok se nastříká na cílovou oblast tak, aby bylo zajištěno její úplné zvlhčení. Ve všech případech je třeba po aplikaci dodržet dobu kontaktu alespoň 1 až 2 minuty, než jsou prováděny další zákroky.
Tyto pokyny je třeba pečlivě dodržet, aby byl dosažen požadovaný účinek. Dostatečná účinnost je zaručena pouze nanejvýš 2 hodiny po aplikaci přípravku Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok. Dosud jsou k dispozici zkušenosti s nepřetržitým používáním po dobu maximálně 14 dnů, proto by měl být Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok Octenisept 0,1g/100g Sprej používán pouze po omezenou dobu léčby.

Kontraindikace

Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok nesmí být používán v případě přecitlivělosti na kteroukoli účinnou látku nebo jiné složky přípravku.

Vedlejší příznaky

Vzácné: pálení, zarudnutí, svědění a pocit tepla v místě aplikace

Fakta

Je třeba dbát na to, aby větší množství přípravku Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok nebylo polknuto nebo aby se nedostalo do tělního oběhu např. jako důsledek náhodného vstříknutí. Aby se zabránilo poškození tkáně, přípravek nesmí být aplikován do tkáně pod tlakem. Z dutin v ranách musí být zajištěno odtečení (např. vhodným flexibilním drénem ). Vzhledem k čistě vodnému složení nejsou očekávány žádné další nežádoucí účinky, pokud se přípravek Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok aplikuje pod okluzivní obvaz (viz bod 5.2 Absorpce). Studie s přípravkem Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok provedené u kojenců a dětí do 12 let potvrzují dobrou účinnost, snášenlivost i bezpečnost přípravku. Na základě dostupných údajů, které se vztahují na děti a dospělé, Ize použití přípravku Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok doporučit také pro mladistvé a adolescenty.
Nejsou známy zkušenosti s používáním přípravku Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok během těhotenství a kojení. Experimentální studie na zvířatech neprokázaly žádný náznak teratogenních nebo jiných embryotoxických účinků octenidin dihydrochloridu nebo fenoxyethanolu. Nejsou k dispozici experimentální data na zvířatech nebo klinická data, týkající se používání během laktace. Protože octenidin dihydrochlorid je absorbován pouze ve velmi malých množstvích nebo vůbec, je třeba předpokládat, že nepřechází do mateřského mléka. Fenoxyethanol je absorbován rychle a téměř úplně a je téměř úplně vylučován jako oxidační produkt ledvinami. Hromadění v mateřském mléce je tudíž nepravděpodobné.
Octenisept 0,1g/100g kožní sprej, roztok nemá vliv na schopnost řídit a obsluhovat stroje.

Složení

100 g roztoku obsahuje: octenidini dihydrochloridum 0,1 g a phenoxyethanolum 2,01 g
Pomocné látky - kokamidopropylbetain, natrium-glukonát, glycerol 85 %, chlorid sodný, roztok hydroxidu sodného 100 g/l, čištěná voda
Údaje o firmě
Nora, a.s. byla založena v roce 1991 a od roku 2003 je výhradním distributorem produktů
Schůlke 8 Mayr pro Českou Republiku. ů ů
Nora je držitelem certifikátu kvality ISO 9001 od společnosti TUV SUD.

Příbalový léták