Leros Šalvěj lékařská nať—sypaný, 40g

Leros Šalvěj lékařská nať ovlivňuje trávící procesy zažívacího traktu. Snižuje vylučování potu při nadměrném pocení, podpůrný prostředek při onemocnění žlučníku a žlučových cest. Podpůrný prostředek při zánětech dutiny ústní a hltanu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594740101186 | Zbozi: 18126844

Popis produktu

Leros Salvěj lékařská nať ovlivňuje trávící procesy zažívacího traktu. Snižuje vylučování potu při nadměrném pocení, podpůrný prostředek při onemocnění žlučníku a žlučových cest. Podpůrný prostředek při zánětech dutiny ústní a hltanu.

Účinné látky

Salviae folium

Užití

Čaj ze šalvěje příznivě ovlivňuje trávící procesy zažívacího traktu. Podporuje zažívání, správnou činnost střev, jater a žlučníku. Příznivě působí u žen v přechodu. Lze použít zevně ve formě nálevu ke kloktání, obkladům a omývání. Nálev je vhodný jako antihydrotikum k potlačení nežádoucího pocení, zejména nočního, při zánětech žaludku a střevního traktu.

Dávkování

Příprava a dávkování: - sypaná forma:
Vnitřní užití: 1 čajová lžička se přelije šálkem vařící vody (1/4 I), nechá se vyluhovat 5-10 minut v přikryté nádobě, scedí se. Pije se několikrát denně.
Zevní použití: 2 čajové lžičky na šálek. Výplachy a kloktání opakovat každé 3 hodiny.
Pro vnitřní užití a zevní použití se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. - nálevové sáčky: Nálevový sáček zalijeme 1/4 | vařící vody a necháme 10 -15 minut vyluhovat v přikryté nádobě. Připravuje se vždy čerstvý.
Dospělí vnitřně 2 šálky denně.

Kontraindikace

Nevhodné pro gravidní ženy.

Fakta

K vnitřnímu užití není určeno pro děti a pro těhotné a kojící ženy. U citlivých osob možnost alergických reakcí. Vnitřně neužívat dlouhodobě. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy.

Poznámka

V lidové medicíně se šalvěj používá ke snížení sekrece mateřského mléka v období laktace.

Složení

Salviae herba

Příbalový léták