Labeta Perník bez lepku—400 g

Směs na přípravu bezlepkového perníku (přidáte pouze 2 vejce, vodu a olej) – příprava možná v klasické troubě, domácí pekárně či konvektomatu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2593433 | Zbozi: 18106842

Popis produktu

Směs na přípravu bezlepkového perníku (přidáte pouze 2 vejce, vodu a olej) — příprava možná v klasické troubě, domácí pekárně či konvektomatu.

Užití

Samotná příčina celiakie (tzn. nesnášenlivost lepku) je trvalá a není v současné době vyléčitelná. Proto je jedinou terapií celoživotní vyloučení lepku z potravy. Na bezlepkovou dietu tělo příznivě reaguje velmi rychle. Lidé s těžkou akutní formou celiakie (tzv. floridní) musejí zpočátku vynechat mléko, tučná jídla, těžké a dráždivé potraviny. To je nutné během doby, než se vzpamatuje sliznice tenkého střeva. Po jejím zahojení je možné jíst všechny potraviny, které neobsahují lepek.
Bezlepkový perník od Labety je proto vhodným produktem pro osoby, citlivé na lepek.

Dávkování

Není stanoveno.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. U lidí s touto nesnášenlivosti dochází působením lepku ke změně povrchu sliznice tenkého střeva, mizí zde mikroklky a klky. V důsledku toho se povrch tenkého střeva snižuje, s tím se zmenšuje jeho schopnost trávení a vstřebávání živin.
Typickými příznaky jsou průjem, plynatost, křeče, pokles hmotnosti nebo únava.

Složení

kypřící látky (pyrofosforečnan disodný, jedlá soda), kakao, směs koření, zahušťovadlo guar, skořice.

Příbalový léták