Krytí Aquacel AG - hydrofibre

Zdravotnický prostředek

Hydrofiber krytí na rány. Reaguje s exsudátem rány a vytváří gel, který napomáhá optimálnímu hojení. Unikátní vlastnosti vláken Hydrofiber a iontového stříbra vytvářejí ideální podmínky pro hojení infikovaných, exsudujících ran.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2831304 | Zbozi: 18107015

Popis produktu

Hydrofiber krytí na rány. Reaguje s exsudátem rány a vytváří gel, který napomáhá optimálnímu hojení. Unikátní vlastnosti vláken Hydrofiber a iontového stříbra vytvářejí ideální podmínky pro hojení infikovaných, exsudujících ran.

Užití

Unikátní vlastnosti vláken Hydrofiber a iontového stříbra vytvářejí ideální podmínky pro hojení infikovaných, exsudujících ran. Technologie Hydrofiber umožňuje zadržovat tekutiny v krytí, tím zabraňuje maceraci okolní zdravé kůže. lontové stříbro má kvasinek. Aguacel Ag je určen pro léčbu diabetických vředů, popálenin, bércových vředů a dekubitů.
Aguacel hydrofiber krytí na rány je jemné, sterilní krytí ve formě netkaného polštářku nebo proužku složeného z hydrokoloidních vláken (sodium carboxymethylcellulose). Krytí reaguje s exsudátem rány a vytváří se gel, který podporuje vlhké prostředí v ráně a tím její optimální hojení. Krytí může zůstat na ráně až 7 dní. Jestliže rána silně exsuduje nebo z jiného léčebného důvodu je možné krytí vyměňovat častěji.

Dávkování

Krytí může zůstat na ráně až 7 dní. Je určeno pro jednorázové použití.

Kontraindikace

Nedoporučuje se používat u pacientů se zjištěnou přecitlivělostí na tyto obvazy nebo jejich složky.

Fakta

Upozornění: Aguacel hydrofiber krytí na rány je možné použít jen lokálně. U pacientů s dekubity je důležité polohování a odpovídající výživa. U pacientů s bércovými vředy se v důsledku cévní insuficience může zvětšit lokální otok a tím se zabrání hojení rány.
Kolonizace chronických ran je běžná a není kontraindikací pro použití krytí. Pod dohledem lékaře může být krytí použito i na infikované rány v kombinaci s vhodnou antibiotickou léčbou a častou kontrolou rány. Aguacel hydrofiber krytí na rány není určeno pro použití jako chirurgická pomůcka. V případě irigace doporučujeme krytí odstranit. U hlubokých ran je možné krytí vměstnat do dutiny. Aguacel hydrofiber krytí na rány udržuje vlhké prostředí v ráně a podporuje angiogenezi.

Poznámka

Dodržujte, prosím, návod k použití.
Údaje o firmě http://www.convatec.cz/hojeni-ran/vyrobky-convatec-wound-therapeutics/hydrofiber

Příbalový léták