Ibument 50mg/g+30mg/g gel—100 g

Humánní léčivý přípravek

Ibument je gel působící proti bolesti a zánětu, který obsahuje ibuprofen a levomentol. Ibuprofen poskytuje účinnou úlevu od bolesti a snižuje jak zánět tak otok. Levomentol je místně působící anestetikum, které způsobuje také místní překrvení tkáně. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3566271 | Zbozi: 18135956

Popis produktu

Ibument je gel působící proti bolesti a zánětu, který obsahuje ibuprofen a levomentol.
Ibuprofen poskytuje účinnou úlevu od bolesti a snižuje jak zánět tak otok. Levomentol je místně působící anestetikum, které způsobuje také místní překrvení tkáně. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Ibument je gel působící proti bolesti a zánětu, který obsahuje ibuprofen (50 mg v 1g gelu) a levomentol (30 mg v 1 g gelu). Ibuprofen patří do třídy nesteroidních protizánětlivých léků (NSAID), které poskytují účinnou úlevu od bolesti a snižují jak zánět tak otok.
Levomentol je místně působící anestetikum, které způsobuje také místní překrvení tkáně.
Kombinovaný účinek těchto dvou složek navozuje pocit zklidnění a zmírňuje bolest na dobu několika hodin.

Dávkování

Doporučená dávka
Dospělí a dospívající od 12 let
Naneste gel na postiženou oblast a jemně vmasírujte až do úplného vstřebání. Pro každé podání použijte sloupec gelu o délce 1 až 4 cm. Opakujte dle potřeby, maximálně však třikrát denně. Nenanášejte častěji než jednou za čtyři hodiny.
Po nanesení gelu si umyjte ruce (pokud se ošetřovaná místa nenachází právě na rukou).
Nezakrývejte ošetřenou oblast neprodyšnými obvazy nebo náplastmi.
Maximální doba trvání léčby bez doporučení lékaře je dva týdny. Pokud příznaky neustoupí nebo se nezlepší do 7 dnů, poraďte se s lékařem.
Použití u dětí
Nedoporučuje se u dětí mladších 12 let.

Příbalový léták