Herbata Nať kokošky—50 g

Herbata nať kokošky je vhodná k použítí při léčbě gynekologických obtíží a při zánětech močového měchýře. Navíc účinně zastavuje vnější i vnitřní krvácení, ale má i celou řadu dalších účinků.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594015480428 | Zbozi: 18116496

Popis produktu

Herbata nať kokošky je vhodná k použítí při léčbě gynekologických obtíží a při zánětech močového měchýře. Navíc účinně zastavuje vnější i vnitřní krvácení, ale má i celou řadu dalších účinků.

Užití

Kokoška nať se používala v porodnictví, protože působí na hladké svalstvo děložní a zvyšuje stahy hladkých svalů. Zevně se užívá ve formě obkladů nebo k omývání při poraněních, pohmožděninách a zánětech šlach.

Dávkování

Při krvácení se pije 6x denně 1 polévková lžíce silnějšího odvaru, v ostatních případech maximálně 0,5 | odvaru denně po doušcích.

Prevence

V prevenci se kokošky užívá při opakovaném vyhřeznutí konečníku a při gynekologickém či hemoroidálním krvácení (sedací koupele v kombinaci s pitnou kůrou).

Kontraindikace

Při předávkování dochází k otravám, které se projevují obrnou centrálního nervstva!
Proto kokošky užívejte raději jen po poradě s odborníkem a nikdy ne dlouhodobě!

Fakta

Sbíranou částí je nať, která se sbírá po celý rok a suší se ve stínu nebo při umělém sušení za teploty do 40 *C.
Speciálně působí na hladké svalstvo děložní a to tak, že zvyšuje stahy hladkých svalů, takže hlavní použití nachází při léčbě gynekologických obtíží. Zastavuje vnější i vnitřní krvácení, mírmě snižuje krevní tlak, zvyšuje tonus dělohy a dalších orgánů malé pánve, ovlivňuje činnost jater a sleziny, užívá se při potížích s močením a při ledvinovém písku, reguluje menstruaci, tlumí bílý výtok a zejména se uplatňuje při léčbě gynekologických krvácení. Zevně se užívá na pohmožděniny, na záněty šlach a to především formou obkladů. Při krvácivých hemoroidech lze drogy použít ve formě klyzmatu. Čerstvé šťávy
Ize použít do bolavého ucha při nachlazení.

Složení

Droga obsahuje cholin, acetylcholin, tyramin, histamin, betain a jeho ester acetylcholin, saponiny, sirné látky, třísloviny, flavonový glykosid diosmin a větší množství minerálních látek.
Údaje o firmě www.herbata.webgarden.cz

Příbalový léták