Herbata Kořen lopuchu—50 g

Lopuch je vhodný k použití při poruchách trávení. Vyznačuje se močopudnými a potopudnými účinky. Čaj z kořene je dobrým posilujícím

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594015480824 | Zbozi: 18113189

Popis produktu

Lopuch je vhodný k použití při poruchách trávení. Vyznačuje se močopudnými a potopudnými účinky. Čaj z kořene je dobrým posilujícím prostředkem při jarní únavě.

Účinné látky

Silice
Třísloviny
Inulin

Užití

Lopuchový kořen napomáhá chránit organismus před nemocemi - posiluje imunitu. Ale nejen to - čaj z kořene je dobrým posilujícím prostředkem při jarní únavě. V lidovém léčitelství se jako obklady a náčinky na zhmožděniny používaly i listy čerstvé i sušené, ve formě kašovitých obkladů. Hlavně se ale čerstvými, mírně rozdrcenými listy obalovala bolavá kolena jako u cmuntu z podbělu.
Lopuch pomáhá při kašli a zahlenění, upravuje špatné trávení a napomáhá při potížích močových cest.

Dávkování

Čaj - 2 čajové lžičky drceného sušeného kořene na 1/2 | vody, krátce povařit nebo namočit na noc a ráno jen přihřát. Vypije se v průběhu dne.
Odvar na koupele, obklady, omývání - 1 plná lžíce na 1/2 | vody, povařit a přikryté nechat ustát.

Příznaky

Snížená imunita, jarní únava, kožní vyrážky, nadměrné pocení, zánět močových cest.

Fakta

V lidovém léčitelství se jako obklady a náčinky na zhmožděniny používaly i listy čerstvé i sušené, ve formě kašovitých obkladů. Hlavně se ale čerstvými, mírně rozdrcenými listy obalovala bolavá kolena jako u cmuntu z podbělu.
Lopuch býval vždy uznávaným lékem na kožní choroby - zevně i vnitřně. Přidává se do čisticích čajů.
Vlasová kosmetika - odvarem se omývají vlasy pro lepší vzrůst. Mathioli radí časté mytí vlasů odvarem z úborů lopuchu (říká jim řapíky) k barvení vlasů na žluto.

Složení

Kořen obsahuje mnoho léčivých látek - silice, třísloviny, slizy, inulin, minerály, fytoncidy aj.
Údaje o firmě www.herbata.webgarden.cz

Příbalový léták