Fytos Cholesterol kapky—50 ml

Zvýšená hladina cholesterolu má příčinnou souvislost s kornatěním cév a se vznikem srdečního infarktu. Riziko úmrtí na onemocnění srdce a cév stoupá se zvyšující se hladinou cholesterolu v krvi.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3156057 | Zbozi: 18114354

Popis produktu

Zvýšená hladina cholesterolu má příčinnou souvislost s kornatěním cév a se vznikem srdečního infarktu. Riziko úmrtí na onemocnění srdce a cév stoupá se zvyšující se hladinou cholesterolu v krvi.

Užití

Zvýšená hladina cholesterolu má příčinnou souvislost s kornatěním cév a se vznikem srdečního infarktu. Riziko úmrtí na onemocnění srdce a cév stoupá se zvyšující se hladinou cholesterolu v krvi. Srdečně-cévní onemocnění způsobují více než 50% všech úmrtí u nás. Zvýšenou hladinu cholesterolu má téměř 70% české dospělé populace.
Poklesem hladiny cholesterolu se proto snižuje riziko onemocnění srdce a krevního oběhu. Součástí léčby je omezení tuků ve stravě pacienta. Přípravek se používá i jako prevence.
Rozrazil lékařský nať (Veronica officinalis herba)
Obsahuje třísloviny, silice, hořčiny, glykosid aukubin, organické kyseliny, saponiny, vitamín C, pryskyřici, vosky. Hlavní obsahovou látkou je aukubin. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zažívání a patří k tzv. "krev čistícím" drogám.
Artyčok (Cynara scolymus)
Obsahuje cynarin, flavonoidy, sliz, vlákninu, organické kyseliny a soli vitamíny A a B, hořčiny, třísloviny, inulin, tanin a flavony. Zabraňuje ukládání cholesterolu v cévách.
Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale)
Pampeliška lékařská obsahuje hořčinu taraxacin, cerylový alkohol laktucerol, kaučuk, inozit, cholin, třísloviny, saponiny, organické kyseliny, slizovité látky, triterpény, tuky, bílkovinné látky, inulin, xantofyl, provitamin A a vitaminy C a B2. Pampeliška snižuje cholesterol v krvi.
Pýr plazivý (Elytrigia repens)
Obsahuje inositol, minerální soli (hlavně draselné), sacharidy, sliz, silice s agropyrenem, kyselinu křemičitou, polyfruktózu, inulín, triticin, saponiny, enzym mesoinosit. Pročišťuje organismus ("čistí krev“), působí močopudně, projímavě, podporuje trávení, celkově posiluje organismus. Snižuje hladinu cholesterolu (se kterým se slučuje v droze přítomný inositol).
Repík lékařský (Agrimonia eupatoria)
Obsahuje katechinové a elagové třísloviny, silici, glykosidicky vázané hořčiny, kyselinu ursolovou, křemičitou, askorbovou, jablečnou a citrónovou, silicinamid kyseliny nikotinové, cholin, flavonoidy (kvercitrin, rutin), triterpenoidní pseudosaponin tormetosid, isokumariny, železo, v nati gallatonin. Droga stimuluje činnost žlučníku, zlepšuje detoxikační činnost jater, metabolismus tuků a cholesterolu.
Chaluha bublinatá (Fucus vesiculosus)
Obsahuje jód, vitaminy A, B, C, D, E a K, minerálních látek a stopových prvků (vápník, hořčík, fosfor, železo, měď, mangan, zinek a selen). Přispívá ke snížení hladiny lipidů a cholesterolu v krvi.

Dávkování

2x20 kapek denně nalačno či mezi jídly u dospělých, děti od 5 let 1x 10 kapek za den.

Složení

5g rozrazilu, 5g artyčoku, 5g pampelišky, 5g pýr, 5g řepík, bg chaluhy. 100g bylin v 1l roztoku

Příbalový léták