Dettol Antiseptický sprej 0,2%—100 ml

Dettol 0,2% antiseptický sprej se používá k čištění čerstvých drobných ran a k likvidaci běžných bakterií, které infikují drobné rány. Čirý bezbarvý roztok s mírnou borovicovou vůní. Není určen ke zlepšení hojení ran a ani se k němu nepoužívá. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 5000158067394 | Zbozi: 18104303

Popis produktu

Dettol 0,2% antiseptický sprej se používá k čištění čerstvých drobných ran a k likvidaci běžných bakterií, které infikují drobné rány. Čirý bezbarvý roztok s mírnou borovicovou vůní. Není určen ke zlepšení hojení ran a ani se k němu nepoužívá. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Benzalconii chloridum

Užití

Přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej je určen u dospělých a dětí starších 12 měsíců pouze k příležitostnému, místnímu, krátkodobému použití. Aplikuje se na čerstvé drobné rány s cílem eliminovat běžné bakterie doprovázející infekce drobných ran. Přípravek se musí nanést tak, aby pokryl celou ránu, přičemž v případě opětovného otevření rány jej lze aplikovat znovu.
Je připraven rovnou k použití a nevyžaduje žádné ředění.

Dávkování

* U dospělých a dětí starších 6 let věku: Na každou ránu naneste dávku (1 až 2 stříknutí) pouze jednou a nechejte působit pět minut. V případě potřeby použijte k odstranění přebývající tekutiny čistý kapesník nebo bavlněný tampón. * U dětí ve věku mezi 1 rokem a 6 lety: Pokud máte jakékoli obavy, vyhledejte prosím před použitím přípravku lékaře nebo lékárníka. Na každou ránu naneste dávku (1 stříknutí) pouze jednou (během jednoho použití lze ošetřit maximálně 4 rány) a nechejte pět minut působit. V případě potřeby použijte k odstranění přebývající tekutiny čistý kapesník nebo bavlněný tampón.
Sprej nanášejte ze vzdálenosti od 4 do 15 cm. Nevdechujte.

Kontraindikace

Nepoužívejte přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej - U dětí mladších 12 měsíců - Jestliže jste alergický/á (přecitlivělý/á) na benzalkonium-chlorid nebo na kteroukoli další složku přípravku Dettol 0,2% antiseptický sprej. - Není určen k trvalému používání nebo k používání častějšímu, než jednou za 24 hodin.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může i přípravek Dettol 0,2% antiseptický sprej způsobovat nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Po místním čištění drobných ran byly hlášeny velmi vzácné nežádoucí účinky (vyskytují se u méně než 1 z 10 000 pacientů), které zahrnují svědění kůže, vyrážky, podráždění, pálení, otok a změnu barvy nebo zarudnutí kůže. Může dojít k reakci v místě použití přípravku, jako je rozpraskání kůže. V případě výskytu takovýchto reakcí prosím přestaňte přípravek používat a poraďte se s lékárníkem nebo lékařem. Trpíte-li ekzémem, může jej použití přípravku zhoršit. Bylo hlášeno vypadávání ochlupení.

Složení

Léčivou látkou je benzalconii chloridum 2 mg/ml.
Pomocnými látkami jsou propylenglykol, dihydrát dihydrogenfosforečnanu sodného, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, borovicová silice, © dihydrát dinatrium-edetátu, čištěná voda.

Příbalový léták