Cavilon Nedráždivý bariérový sprej—28 ml

Zdravotnický prostředek

Bariérový film 3M Cavilon je polymerickým roztokem, který po aplikaci na kůži a zaschnutí vytváří jednotnou vrstvu ochranného filmu. Nedráždí poškozenou tkáň a nepůsobí štiplavou bolest.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2789023 | Zbozi: 18121200

Popis produktu

Bariérový film 3M Cavilon je polymerickým roztokem, který po aplikaci na kůži a zaschnutí vytváří jednotnou vrstvu ochranného filmu. Nedráždí poškozenou tkáň a nepůsobí štiplavou bolest.

Užití

Nedráždivý bariérový film 3M Cavilon je roztokem určeným k vytvoření filmu, který po aplikaci na intaktní nebo poškozenou kůži vytvoří trvanlivou, pro vodu nepropustnou bariéru, působící jako ochranné rozhraní mezi kůží a odpadními tělesnými látkami, kapalinami, adhezivními výrobky a proti tření. Jeho účelem je působit jako primární bariéra proti podráždění způsobenému tělesnými tekutinami.

Dávkování

Kůže musí být před aplikací nebolestivého bariérového filmu 3M Cavilon čistá a suchá.
Tampóny nebo ubrousky: Naneste jednotnou vrstvu na celou požadovanou oblast. Sprej:
Rozprašovací trysku držte ve vzdálenosti 10 až 15 cm od kůže a rychlým plynulým pohybem naneste jednotnou vrstvu na celou požadovanou oblast. 3. Pokud nějakou oblast vynecháte, opakujte aplikaci teprve poté, co první aplikovaná vrstva nebolestivého bariérového filmu 3M Cavilon zaschne (přibližně 30 sekund). Jestliže se 3M Cavilon — nebolestivý bariérový film aplikuje na místa s kožními záhyby nebo tam, kde dochází ke vzájemnému kontaktu kůže, dbejte na to, aby místa, ve kterých se kůže dotýká, byla od sebe oddělena tak, aby nanesená vrstva mohla před návratem do normální polohy důkladně zaschnout. Při použití nebolestivého bariérového filmu 3M Cavilon pod adhezivní náplasti, krytí nebo pomůcky: 1. Před aplikací náplasti nebo adhezivních výrobků nechejte nebolestivý bariérový film 3M Cavilon důkladně zaschnout. 2. Po každé výměně náplasti a/nebo adhezivních výrobků je třeba nebolestivý bariérový film 3M
Cavilon aplikovat znovu; bariérový film se odstraní spolu s adhezivní vrstvou. Jestliže se výrobek používá jako ochrana před působením tělesných tekutin, stolice nebo moči apod. a na kůži se neaplikují žádné adhezivní výrobky: 1. Nová aplikace nebolestivého bariérového filmu 3M Cavilon se doporučuje vždy po 72 hodinách v závislosti na frekvenci čištění/hygieny. 2. V extrémních případech (např. stále odcházející průjmovitá stolice) s velmi častým omýváním může být potřebná i častější aplikace (t.j. po 24 hodinách). V případě potřeby Ize film odstranit pomocí většiny prostředků na odstraňování zdravotnických adheziv. Danou oblast očistěte a osušte a znovu aplikujte nebolestivý bariérový film 3M Cavilon. Když sprej nepoužíváte, nasaďte na jeho trysku ochranné víčko, abyste zabránili úniku látky.

Kontraindikace

Nedráždivý bariérový film 3M Cavilon NELZE použít v následujících případech: Jako jediné krytí v situacích, které vyžadují ochranu před bakteriální kontaminací/penetrací, např. u intravenózně zavedených katetrů a povrchových nebo hlubokých ran. Na infikovaných partiích kůže.

Fakta

Pokud se objeví zarudnutí nebo jiné známky podráždění, nebo pokud zarudnutí či jiné známky podráždění přetrvávají, poraďte se s lékařem. Použití v kombinaci s jinými bariérovými výrobky, mastmi, krémy nebo roztoky může významně snížit účinnost tohoto přípravku.Pro dosažení nejlepších výsledků by se tento výrobek měl uchovávat při pokojové teplotě (15-30"C). Dobu životnosti uvádí datum expirace na každém balení.

Poznámka

V případě nějakých dotazů či připomínek se obraťte na svou místní pobočku 3M.

Složení

Hexamethyldisiloxan, akrylátový kopolymer, polyfenylmetylsiloxan.
Údaje o firmě 3M. Česko spol. s r. oV. Parku 2343/24148 00, Praha 4Tel: 261 380 111www.3m.cz/Cavilon

Příbalový léták