Anacid 258mg/388mg—suspenze 12x5 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek ANACID pomáhá při pálení žáhy, nadýmání a žaludečních potížích. Jedná se o směs slabě bazických látek, které v žaludku váží kyselinu chlorovodíkovou a vytvořením ochranného filmu i mechanicky chrání žaludeční sliznici. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594737001611 | Zbozi: 18100203

Popis produktu

Přípravek ANACID pomáhá při pálení žáhy, nadýmání a žaludečních potížích. Jedná se o směs slabě bazických látek, které v žaludku váží kyselinu chlorovodíkovou a vytvořením ochranného filmu i mechanicky chrání žaludeční sliznici. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Algeldrati suspensio
Magnesii hydroxidum

Užití

Bez porady s lékařem mohou přípravek užívat dospělí i děti od 14 let při zvýšené kyselosti žaludeční šťávy, pálení žáhy, funkčních poruchách trávení, žaludečních obtížích vyvolaných dietní chybou, alkoholem nebo kouřením.
Pouze na doporučení lékaře lze přípravek užívat u dětí ve věku 6-14 let, nebo u dospělých při žaludečním nebo dvanáctníkovém vředu, zánětu žaludeční sliznice a žaludečních obtížích vyvolaných dlouhodobější podávání dětem je možné pouze na doporučení lékaře.
O užívání tohoto přípravku u těhotných a kojících žen je vhodné se poradit s lékařem.

Dávkování

Dospělí a dospívající nad 14 let: Dávkování je individuální, při dlouhodobé léčbě se obvykle podává 4-6krát denně 5 ml (= 1 sáček), a to 1 až 3 hodiny po jídle. U některých méně závažných stavů se podává jednorázově 1 sáček při obtížích.
Děti 6-14 let: U dětí je obvyklá dávka 1 sáček 2-4krát denně, a to 1 až 3 hodiny po jídle, nebo jednorázově 1 sáček při obtížích. Přípravek je však nutno užívat jen na doporučení lékaře, který rovněž určí dobu léčby.
Před použitím je třeba obsah sáčku promnout mezi prsty.

Příznaky

Překyselení žaludku,žaludeční vředy,pálení žáhy

Kontraindikace

Přípravek nesmí být užíván při přecitlivělosti na jeho složky a u dětí do 6 let.

Vedlejší příznaky

Při vysokých dávkách (nad 200 ml denně) a při dlouhodobé léčbě může dojít k omezení vstřebávání ze střeva.

Fakta

Přípravek zpomaluje vstřebávání různých léčiv, např. antibiotik, sulfonamidů a salicylátů.

Poznámka

O používání tohoto přípravku u těhotných a kojících žen je vhodné se poradit s lékařem.

Příbalový léták